OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. május 25., szerda 10:18

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2016. május 25., szerda (OS) - Együtt: vonják vissza a 670 milliós tendert! A Fidesz célja a baráti ügyvédek megjutalmazása?

    Az Együtt az új közbeszerzési törvény miatt meghirdetett 670 millió forintos rendkívül sürgős pályázat törlését, és új, nyilvános tender kiírását követeli. Az Együtt felszólítja Lázár Jánost, hogy nyilatkozzon: szándékosan húzták az időt fél évig, vagy valaki hibázott a Miniszterelnökségen?

Rendkívüli sürgősséggel keres tanácsadót a Miniszterelnökség, a nettó 670 millió forint keretösszegű tenderen a feladat a magyar költségvetési pénzekből finanszírozott közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódik – írja a Világgazdaság. A lap kiemeli: a pályázatra május 25-éig lehet jelentkezni.
Az Együtt szerint ez a sokadik olyan kiszervezés, aminek egyetlen célja van: kifizetni a Fideszhez közelálló ügyvédi irodákat. A rendkívüli sürgősség semmi mással nem indokolható, hiszen az ellenőrzési feladatok megugrása az új közbeszerzési törvény hatálybalépése, azaz tavaly ősz óta előre tudható volt.
Az Együtt a kiírás visszavonását, új, nyílt és értelmezhető határidejű pályázat meghirdetését követeli. Lázár János tárcája pedig adjon választ arra: szándékosan húzták az időt, hogy aztán rendkívüli sürgősségű tendert kelljen kiírni, vagy valaki nagyot hibázott a Miniszterelnökségen?
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.