OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. május 29., vasárnap 10:47

Az MSZP Országos Központjának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2016. május 29., vasárnap (OS) - Üzenjünk az európai jobboldalnak, hogy ők is megértsék!

    Orbán Viktor az a néppárti politikus, aki Putyin árnyékában settenkedik, populista erőként támogatja az Unió szétverését és akinek vezényletére a fideszes EP-képviselők (szinte egyedüliként a néppárti frakcióban) leszavazták az orbáni illiberalizmust ugyancsak alkotmányos szintre emelő lengyel kormányt elítélő határozatot. Orbán Viktor az, aki szembeköpi a keresztény-konzervatív értékeket, aki lebontja a kooperatív néppárti európaiság utolsó kapaszkodóit is. Üzenjük az európai jobboldalnak, hogy ők is megértsék: Orbán Viktor és a Fidesz az, amelyiknek régóta nincsen helye az Európai Néppárt sorai között.

814 nappal vagyunk a miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után. Akkor megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kilencvenharmadik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, Európai Parlamenti képviselő
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.