OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. május 31., kedd 09:35

A Játék-Mester Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. május 31., kedd (OS) - Horgászturisztikai központ lesz a Tisza-tó. 2016 júniusában nyitja meg kapuit az ország első horgászmúzeuma, a Tisza-tavi Horgászmúzeum a Tisza-tó partján, Sarudon. A rendezvényen részt vesz a MOHOSZ elnöke Szűcs Lajos, a térség kormánybiztosa Nyitrai Zsolt és a Horgászat nagykövete, Bessenyei Péter műrepülő

        A magyar horgászatnak egészen mostanáig nem volt olyan zarándokhelye, ahol a több, mint 350,000 horgász megismerkedhetett volna a horgászat múltjával, eszközeivel, neves képviselőivel. Ennek a hiányosságnak hétvégétől vége, hiszen megnyílik a Tisza-tavi Horgászmúzeum, az ország első horgászmúzeuma az ország egyik legismertebb horgászvize, a Tisza-tó mellett.

A Horgászmúzeum szervesen illeszkedik a Tisza-tó attrakciói közé, hiszen a horgászok kedvenc időtöltésük mellett a Tisza-tavi Ökocentrumban megismerhetik a HALAK életét,Sarudon - csupán néhány kilométerre innen- megismerhetik nagyapáink horgászeszközeit, kiegészítő kellékeit,sőt a horgász kiállítás társprogramjaként Gál János sarudi kikötő tulajdonos csónakmotor gyűjteményét is.

A Tisza-tavi Horgászmúzeum alapja Gönczi Gyuri bácsi vízimúzeuma, ami Balatonalmádiban működött, de be kellett zárnia a gyűjtőnek, aki ezután helyet keresett a gyűjteményének. Így került kapcsolatba az Élményfalu project vezetőjével, Kücsön Gyulával, és az első találkozáson kiderült, hogy Gyuri bácsi 13 évig  Sarudon horgászott. Ez adott alapot a múzeum megalapításához.

www.elmenyfalu.hu
információ: Kücsön Gyula 06-30-9496-814

     Kiadó: Játék-Mester Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.