2024. április 26. péntek

2016. május 31., kedd 09:35

A Játék-Mester Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. május 31., kedd (OS) - Horgászturisztikai központ lesz a Tisza-tó. 2016 júniusában nyitja meg kapuit az ország első horgászmúzeuma, a Tisza-tavi Horgászmúzeum a Tisza-tó partján, Sarudon. A rendezvényen részt vesz a MOHOSZ elnöke Szűcs Lajos, a térség kormánybiztosa Nyitrai Zsolt és a Horgászat nagykövete, Bessenyei Péter műrepülő

A magyar horgászatnak egészen mostanáig nem volt olyan zarándokhelye, ahol a több, mint 350,000 horgász megismerkedhetett volna a horgászat múltjával, eszközeivel, neves képviselőivel. Ennek a hiányosságnak hétvégétől vége, hiszen megnyílik a Tisza-tavi Horgászmúzeum, az ország első horgászmúzeuma az ország egyik legismertebb horgászvize, a Tisza-tó mellett.

A Horgászmúzeum szervesen illeszkedik a Tisza-tó attrakciói közé, hiszen a horgászok kedvenc időtöltésük mellett a Tisza-tavi Ökocentrumban megismerhetik a HALAK életét,Sarudon - csupán néhány kilométerre innen- megismerhetik nagyapáink horgászeszközeit, kiegészítő kellékeit,sőt a horgász kiállítás társprogramjaként Gál János sarudi kikötő tulajdonos csónakmotor gyűjteményét is.

A Tisza-tavi Horgászmúzeum alapja Gönczi Gyuri bácsi vízimúzeuma, ami Balatonalmádiban működött, de be kellett zárnia a gyűjtőnek, aki ezután helyet keresett a gyűjteményének. Így került kapcsolatba az Élményfalu project vezetőjével, Kücsön Gyulával, és az első találkozáson kiderült, hogy Gyuri bácsi 13 évig  Sarudon horgászott. Ez adott alapot a múzeum megalapításához.

www.elmenyfalu.hu
információ: Kücsön Gyula 06-30-9496-814