OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 14. kedd
Ismertető


2016. június 5., vasárnap 09:21

A Magyar Iszlám Közösség közleménye
    Budapest, 2016. június 5., vasárnap (OS) - Trianonról, Mohamed Aliról és a Ramadánról

    A trianoni gyásznap ugyanúgy fájó a hazai magyar muszlimoknak, mint szinte minden magyarnak. Azért, hogy Trianon után Sopron és környéke ma Magyarországhoz tartozzon, 350 muszlim is harcolt az Őrvidéken, s ezt elfelejteni, nem megbecsülni nagy hiba lenne. A muszlimok mindig is hűek voltak Magyarországhoz és törvényeikhez.
Őszinte gyászunkat és megrendülésünket tudatjuk az amerikai néppel Mohamed Ali halálával kapcsolatban, hiszen Ő sok muszlim példaképe volt a világon. Nagyszerű sportoló és emberjogi harcos volt.
Június 6.-án kezdődik a Ramadán szent hónapja, ennek alkalmából minden muszlimnak Isten által elfogadott böjtöt kívánunk, reméljük, hogy e szent hónapot akceptálják azok is, akik ellenségként tekintenek ránk.

     Kiadó: Magyar Iszlám Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.