OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2016. június 23., csütörtök 16:45

A Felelős Társadalom Párt közleménye
    Budapest, 2016. június 23., csütörtök (OS) - A Felelős Társadalom Párt közleménye az Uber alkalmazás piactorzító hatású betiltásának, illetve a budapesti taxisok rendzavaró, a társadalmat megzsaroló tüntetéseinek következményeiről.

    Az FTP kiáll a szabad piaci verseny, valamint a megfelelő, az utasok biztonságát célzó, kiegyensúlyozott szabályozások mellett.

Az FTP a romboló ellentüntetésekkel szemben a célorientált és konstruktív akciókat tartja hatásosnak. Olyan akciókat, melyekben a taxitársaságok nem a konkurencia erőszakos megszüntetéséért, hanem az egyenlő gazdasági körülmények megtereméséért demonstrálnak, egy olyan környezetért, melyben minden fél saját képességei szerint érvényesülhet.

Az Uber sofőrjeire vonatkozó, megfelelő követelményekkel ellátott rendszer egy olyan önkorrektív környezetet hozott létre, melyben az utasok visszajelzése azonnali piaci következménnyel jár és a sofőrre szinte azonnali felelősség terheléssel bír.

Az ilyen kezdeményezések támogatandók, ésszerűen szabályozandók, így teremtve legális és adózó kereseti lehetőségeket. Így működhet jól, kiegyensúlyozott gazdasági környezetben, egyenlő feltételekkel egy felelős társadalom, melynek kialakítását az FTP egyik fő céljául tűzte ki.

Miután a társadalmat különös hátrány érte az Uber blokkolását lehetővé tevő törvény elfogadásával, az FTP az Alkotmánybírósághoz kíván fordulni, és vizsgálja a bírói döntés nélkül, közvetlenül hatályosuló jogszabály miatt megvalósuló jogsérelem esetén benyújtható alkotmányjogi panasz lehetőségét. www.felelos.hu
    
     Kiadó: Felelős Társadalom Párt

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.