OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. július 23., szombat 12:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. július 23., szombat (OS) - DK: Orbán hadat üzent Európának és a magyarokna

    Orbán Viktor mai tusványosi beszédében a hazudozás keveredett a szánalmas magamutogatással. Orbán egyszerre hablatyolt arról, hogy az Európai Uniónak vége, és hogy ha hagynák, akkor meg lehetne reformálni, holott ez a két álláspont üti egymást.
Orbán teljesen együgyű lett, semmi másról nem hajlandó beszélni, mint félelemről, menekültekről, az EU állítólagos válságáról. Az Unió legrosszabbul teljesítő gazdaságának kormányfője oktatja ki a mellettünk fejlettségben elrohanó nemzeteket, miközben abból tartja fenn a hatalmát, hogy az ő pénzüket lopja. Nem vesz tudomást arról, hogy a magyar fiatalok százezer szám menekülnek el diktatúrája elől, történetesen Nyugat-Európába, amely Orbán szerint elvesztette jelentőségét.
Ez a beszéd megerősítette a DK álláspontját, hogy Orbán ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból. Ez a beszéd hadüzenet az európai közösségnek és szabadságra, demokráciára, jólétre váró magyaroknak. Egy mély politikai, gazdasági, szociális, kulturális válságba süllyedt ország miniszterelnöke ma még tovább sodortatta hazáját a szakadék felé. Magyarország elemi érdeke minél gyorsabb bukása és elszámoltatása.

Gréczy Zsolt szóvivő, DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.