OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. július 29., péntek 12:57

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2016. július 29., péntek (OS) - Kétes siker: újabb hamis foglalkoztatási adatok a kormánytól - Az orbáni sikerpropaganda újabb trükkökkel palástolja a valódi problémákat : míg a  kormány azt állítja, hogy egy többmilliárdos népszavazással gondoskodik az emberek biztonságáról,  azalatt súlyos létbizonytalanságban élnek milliók Magyarországon. A Párbeszéd Magyarországért szerint az emberek megélhetési biztonságát kell megteremteni.

    Varga Mihály és a kormány minden trükköt bevet, hogy javítsa a statisztikákat: ilyen ötlet volt a honvédségi kényszersorozás, a speciális közmunka bevezetésének terve, a totálisan elhibázott közmunka-program, amely nem más, mint hogy Orbánék el tudják adni saját, a szegények még nyomorultabbá tételével járó embertelen politikájukat.
Mindeközben a valóságban helyenként a gazdaság működését bénító munkaerőhiány, máshol tömeges munkanélküliség van. A kormány bevezette az Európai Unió legrövidebb ideig járó munkanélküli segélyét, ami akadálya az álláskeresésnek,  munkáltatók és munkavállalók egymásra találásának.
Magyarországon 4 millióan élnek létminimum alatt. A dolgozói szegénység nő, körülbelül egymillió dolgozó fizetése még a létminimumot sem éri el.  A problémák elterelésének fedőterve a népszavazás, amellyel feledtetik a korrupt kormány hazugságait, az emberek megélhetési problémáit. A Párbeszéd Magyarországért szerint nem ez a kizsákmányoló helyzet, hanem az alapjövedelem bevezetése, az oktatás reformja, a továbbképzések és munkahelyteremtés jelenti a valódi kiutat.

PM Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.