2024. május 3. péntek

2016. augusztus 1., hétfő 17:28

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 1., hétfő (OS) - Mintegy kétmillió forintot gyűjtöttek a jótékony sportolók a 13 éve működő, és immár közel 3000 életveszélyes betegséggel kezelt gyermek kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítványnak az Ironman70.3 Budapest rendezvényén. A Kopaszi-gáton szervezett nemzetközi versenyhétvége résztvevői között mintegy 200 jótékony sportoló indult, hogy ezzel is kifejezze szolidaritását, támogatását a beteg gyerekekkel kapcsolatban.

Közülük mintegy félszázan jótékony nagykövetként, úgynevezett Csodabogárként regisztráltak az alapítvány oldalán, hogy a kilométereiket, megtett távjaikat baráti, ismerősi, munkatársi körben felajánlva adományt gyűjtsenek a Csodalámpa javára, és ezzel hozzájáruljanak jó néhány beteg gyermek kívánságának teljesítéséhez.

A hetek óta tartó és a verseny helyszínén is folytatódott gyűjtés eredményeként a Csodalámpát támogatók mintegy kétmillió forintot adományoztak, melyből például a 8 éves Patrik álma is megvalósulhat, aki egy laptopra vágyott, hogy annak segítségével a kórházban is tudjon a barátaival kapcsolatot tartani. De valóra válhat a 14 éves Kristóf vágya is, aki kedvencét, az FC Barcelona meccsét szeretné élőben látni. A Csodalámpa Csapata hálás az Ironman70.3 Budapest szervezőinek és az alapítványt támogató jótékony sportolóknak, valamint a barátaiknak, hiszen a kívánságteljesítésekkel reményt adnak a gyerekeknek, akik a megélt élményekből erőt meríthetnek a gyógyulásukhoz.
További információ: www.csodalampa.hu, Felkai Márta 20-519-1652

Kiadó: Csodalámpa Alapítvány