OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. augusztus 27., szombat 12:20

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. augusztus 27., szombat (OS) - Az LMP törvényi szintű javaslatot tesz a kiskunhalasi szennyezés miatt -

    A budapesti Illatos út nem az utolsó kirívó esete volt annak, hogy felelőtlen cégek a mérgeket hátrahagyva a lakosság egészségét, talajaik és ivóvizük biztonságát hosszú távon veszélyeztethetik, miközben a közérdek védelmére felállított hatóságok tehetetlenül figyelik az eseményeket. Kiskunhalas mellett savak, festékek, oldószerek, olajok, egészségügyi veszélyes hulladékok, laboratóriumi vegyszerek maradékait hagyták hátra már ötödik éve, teljesen szabálytalanul.
Előre látható volt, hogy a környezetvédelmi intézményrendszer meggyengítését célzó kormány-offenzíva megteszi a hatását. A hatóság bedarálása a politika által vezényelt kormányhivatalokba, a civilek megfélemlítése és a források kivonása oda vezetett, hogy a saját Alaptörvényük által is jogosnak ítélt egészséges környezethez való jogunkat nap mint nap a kormány sérti meg a legjobban.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.