OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. szeptember 11., vasárnap 08:30

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. szeptember 11., vasárnap (OS) - "Nemzeti jogvédelem nélkül nem megy az önrendelkezés" - kétnapos szakmai találkozót tartottak Kárpát-medencei nemzeti jogvédők Budapesten

    A részvevők egyetértettek abban, hogy sokkal nagyobb erőt kell fordítani az európai normák kikényszerítésére és gyakorlati alkalmazásának megfigyelésére és az európai intézmények tájékoztatására, beleértve a jogsértések tételes bemutatását is. Az egyedi, joggyakorlatot formáló jogvédő ügyeken keresztül sikerrel lehet és kell az elcsatolt magyar közösségek érdekeit védeni, jogait előmozdítani. Egy magyart ért jogsértés az egész magyar közösség elleni támadás is. Egy jogsértett magyar sikeres jogvédelme az egész magyar közösséget is szolgálja.A nemzeti jogvédők fontosnak tartják, hogy a magyar közösség érdekét védő egyedi jogi ügyek tanulságait megismerje minél több magyar ember, de az emberi jogok szavatolásáért felelős szervezetek és kormányok is, ezért lényeges, hogy az egyedi jogvédő ügyek tapasztalatait szembesítő-leleplező-nyomásgyakorló árnyékjelentésekké is formálják. A résztvevők megállapították, hogy a Kárpát-medencei nemzeti jogvédő szakmai találkozó eredménnyel szolgálta azt a célt, hogy a különböző élethelyzetekben jogaiért küzdő elcsatolt magyar közösségek nemzeti jogvédő tapasztalatait összegezze és rendszerezze, és azokat az elszakított területeken élő magyarok egyéni és közösségi jogainak kivívása érdekében bevethető hatékony jogi eszközökké alakítsa.

     Kiadó: Nemzeti Jogvédő Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.