OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2016. szeptember 15., csütörtök 19:33

Az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 15., csütörtök (OS) - Stratégiai megállapodással fűzte szorosabbra kapcsolatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Ifjúsági Tanács

    A Nemzeti Ifjúsági Tanács háromnapos szabadegyetemének mai kerekasztal-beszélgetésén Novák Katalin, az EMMI család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, valamint Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára vitatták meg a hazai ifjúságpolitika horizontális együttműködési lehetőségeit.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy a magyar fiatalokra lehetőségként kell tekinteni, a Kormány ezért tartja kiemelten fontosnak, hogy fiatalbarát, jövőorientált és kiszámítható politika megvalósításával járuljon hozzá képességük kibontakoztatásához, aktív társadalmi szerepvállalásuk előmozdításához és családalapításuk támogatásához.
A beszélgetés témái között szerepeltek a fiatalok munkavállalását és foglalkoztatását segítői intézkedések - mint a Munkahelyvédelmi Akció és az Ifjúsági Garancia -, az új szakképzési rendszerben rejlő lehetőségek, valamint a vállalkozóvá válást ösztönző programok. Mindezeken túl a résztvevő fiatalok kiemelt érdeklődést mutattak a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) feltételei és a vidéki fiataloknak szóló lehetőségek iránt.
A Kormány a konkrét intézkedések mellett arra is törekszik, hogy aktív és rendszeres párbeszédet alakítson ki a hazai ifjúsági szervezetekkel. Ennek legújabb fejezeteként Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának nevében stratégiai megállapodást írt alá a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökével, Janzsó Ádámmal.

Budapest, 2016. 09. 15.

     Kiadó: Emmi Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.