OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2016. október 8., szombat 08:35

A Terrorelhárítási Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 8., szombat (OS) - Nem igaz a Népszabadság állítása, mely szerint:

    "Egy arab érdekeltségű GSM-boltban vásárolták Salah Abdeslam és emberei azokat a magyar SIM-kártyákat, amelyekkel egymással és az Iszlám Állam rakkai főhadiszállásával tartották a kapcsolatot."
     A fenti valótlan állítással szemben a valóság az, hogy a hajléktalan férfi adatainak felhasználásával az elmúlt évek során különösen nagy számú mobiltelefon előfizetést vásároltak többségükben ismeretlen személyek. A Salah Abdeslamhoz köthető terroristákhoz összesen nyolc hívószámot sikerült beazonosítani, melyek közül hatot - különböző személyek, különböző helyeken és különböző időpontokban - aktiváltak a hajléktalan férfi nevére. A terroristák a SIM kártyákat más-más helyről szerezték be, nem egy arab érdekeltségű GSM-boltban vásárolták.
     A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a TEK nem rendelkezik online hozzáféréssel a távközlési szolgáltatók adatbázisához. Kizárólag konkrét esetekben van módja adatok lekérdezésére - szintén a jogszabályokban rögzített szigorú feltételek mellett - egy adott telefonszámmal kapcsolatban. A TEK-nek tehát nincs lehetősége arra, hogy az egy személyhez köthető nagyszámú telefon előfizetéseket detektálja. A TEK az észlelést követően javaslatokat tett a jelenlegi szabályozás megváltoztatása érdekében.

     Kiadó: Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztálya

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.