OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2016. október 19., szerda 21:10

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. október 19., szerda (OS) - A KEP 56-os ünnepi megemlékezése, konferenciája, színpadi előadása

    Dr. Kahler Frigyes jogász, címzetes táblabíró, ny. kollégiumvezető "Adalékok a magyar forradalom külföldi hatásaihoz" témában tartott nagysikerű előadást a mintegy 90 fős közönség előtt. Megemlítette a jelentős megmozdulásokat forradalmunk hatására szerte a kontinens keleti felében, Romániában, az NDK-ban és különös erővel a litvániai Vilniusban egyetemi tömegmozgalom formájában, amit a korabeli politika és sajtó elhallgatott. Dr. Marossy Endre hadtörténész "A Juta – dombi csata és új kutatási eredmények"-ről adott tudományos igényű érdekfeszítő ismertetést. Puchert Jánossal közösen kutattak a szovjet hadüzenet nélküli támadás nyomán kialakult Juta-dombi Csata tárgyában. Az ütközetet leíró hadtörténeti előadást nagy érdeklődéssel követte a hallgatóság. Dr. habil. Sáringer János a VERITAS tudományos főmunkatársa, a BGE docense "A hidegháború logikája? Budapest, Sévres, Szuez - Moszkva és Washington árnyékában" kérdéskörével foglalkozott és vázolta a nemzetközi rendszer azon fejleményeit, amelyek 1955-56-ban foglalkoztatták a nagyhatalmakat: a két tábor közti dialógus, az elrettentés, mint a két pólusú világ lényeges eszköze, a harmadik pólus (Tito, Nehru, Nasszer) formálódása, Franciaország és Anglia háború utáni szerepének meggyengülése.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.