OS Országos Sajtószolgálat
2023. november 28. kedd
Ismertető


2016. október 19., szerda 21:10

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2016. október 19., szerda (OS) - A KEP 56-os ünnepi megemlékezése, konferenciája, színpadi előadása

    Az előadásokhoz többen hozzászóltak a KEP hazai és határon túli tagsága és partnerei köréből. Ausztriából Radda István, az 56-os Szabadságharcos Lovagrend Osztrák-Német Nagypriorátusának elnöke méltatóan megemlékezett a magyar fiatal menekültek, diákok csodálatos ausztriai fogadtatásáról és segítéséről. Franciaországból Koszmovszky Edina 56-os szabadságharcos, "a piros kabátos lány a Rádiónál", a KEP franciaországi képviselője, a Rádiónál általa felolvasott ’14 pont" bekeretezett példányát mutatta fel a közönségnek. Szlovákiából Mézes Rudolf, a CSEMADOK alelnöke, a KEP képviselője Szlovákiában, a korabeli reagálásokról szólt, melyek a tiltás ellenére szórványosan előfordultak, s melyekért börtönbüntetés járt. Dr. Juhász György főigazgató-főorvos, az 56-os Nemzetőrség budapesti parancsnoka az 56-os lerobbant egészségügyi és mentőszolgálati állapotokat érzékeltette. Hozzászólt még Dr. Horváth László, az 56-os Szabadságharcos Lovagrend nagymestere, továbbá az Egyesült Királyságból érkezett Sir Ferenc Szabó 56-os szabadságharcos, az 56-os Nemzetőrség altábornagya, az angliai 56-os Politikai Szervezetek Szövetsége elnöke, A részvevők hozzászólásai többek között a titói szerepről, a forradalom szellemét felidéző MUK gondolatról, Nagy Imre szerepéről szóltak.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.