OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. október 19., szerda 21:11

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (6. rész)
    Budapest, 2016. október 19., szerda (OS) - A KEP 56-os ünnepi megemlékezése, konferenciája, színpadi előadása

    A program második részében szorosan és szervesen kapcsolódva a program alaptémájához egy színpadi előadás került bemutatásra nagy sikerrel első alkalommal: Németh László író 56-os forradalomról készített naplója alapján "ELPATTANTOTT LÁNCOK" címmel. A szerkesztett naplót bemutató előadás Szalóczy Pál Kazinczy díjas előadóművész interpretálásában felolvasóest formában, a szükséges hanglejátszásokkal, vetítésekkel került sorra. Az előadás alapja az író évtizedekre eltemetett, írói hagyatékából nemrégiben előkerült páratlan értékű kézirata "A magyar forradalomról" címmel. A forradalom vérbefojtását követően tesz tanúságot az író annak kivételes csodájáról, világtörténelmi jelentőségéről. Alapos, összegző, minden fontos kérdésre kitérő elemző tanulmánya 1956. november 10-e és 20-a között született, a forradalom napjaiban játszott szerepéért várható megtorlás légkörében. Az író alig néhány nappal a forradalom bukása után hallatlan éleslátással elemzi az eseményeket és az azokban főszerepet játszó személyeket.
A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta. További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.