OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. október 20., csütörtök 14:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2016. október 20., csütörtök (OS) - Elítéljük az egri ultrák zsidózását és buzizását!

    A szerda esti Eger-MTK női kézilabda kupameccsen a hazai szurkolók egy csoportja minősíthetetlen hangnemben gyalázta a vendégcsapatot az egerhirek.hu beszámolója szerint.

Az alpári buzizásra és alig burkolt zsidózásra nem mentség az elkövetők fiatal kora és ittassága. A felelősség ugyanakkor nem őket, hanem elsősorban azokat terheli, akik az elmúlt években a gyűlöletet a közgondolkodás, sőt a kormányzás szintjére emelték. Beérett a Jobbik másfél évtizedes uszító munkája, és a Fidesz másfél éves gyűlöletkampánya.

Örömteli, hogy az Eszterházy KFSC vezetői és játékosai azonnal elítélték a vállalhatatlan szurkolói megnyilvánulásokat. Mivel azonban oktatási intézmény falai között történt a gyalázkodás, az egyetem vezetésének hivatalból rektori vizsgálatot kell indítania.

Kérdezzük Eger fideszes polgármesterét: mikor kíván megszólalni? Elfogadhatónak tartja-e, hogy a városában bármilyen sporteseményt antiszemita és homofób rigmusok kísérjenek?

Kíváncsian várjuk az egri szkinhedmozgalom egykori oszlopos tagjának, jelenleg az Országgyűlés jobbikos alelnökének, Sneider Tamásnak a reagálását is. A magát újabban néppártinak nevező Jobbik vajon hajlandó elhatárolódni?

Az MSZP elítéli az egri ultrák zsidózását és buzizását, és Magyarország minden településén a kirekesztés elleni határozott kiállásra kéri a társadalmi békében érdekelt, jóérzésű magyar demokratákat.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.