|
|
2016. október 24., hétfő 18:30 |
A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész) |
|
Budapest, 2016. október 24., hétfő (OS) - Az egy főre jutó zöldség- és gyümölcsfogyasztás az utóbbi évtizedekben csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor a magyar gasztronómia a nemzetközi hatások erősödésével átalakulóban van – hívta fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy szakmai rendezvényen, Budaörsön. |
Arról is szólt, hogy a fejlesztések eredményeként a
zöldségtermesztés termésátlaga 35 százalékkal, míg a
gyümölcstermesztésé 70 százalékkal emelhető. Hazánk az egy hektáron
elérhető termésmennyiség szempontjából az uniós átlag fölé emelné az
ágazat eredményeit. Sikeres fejlesztés esetén százezer új munkahely
is megvalósítható a zöldség-gyümölcs ágazat területén, amelyek 80
százaléka a termesztésben, míg 20 százaléka a feldolgozóiparban
jöhet létre – jelentette ki.
A Zsámbéki-medence és Térsége Gazdakör és az Őszibarack
Budakörnyéki Szövetkezet nemcsak szakmai és gasztronómiai kiállítást
szervez évről évre a budaörsi őszibarack népszerűsítésére, hanem egy
mintakertet is létrehozott az őshonos őszibarackfák visszatelepítése
céljából. Kezdeményezésükre a Pest megyei "értéktárba" is bekerült a
budaörsi barack.
Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be
beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben
jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
|
|