2024. május 9. csütörtök

2016. október 25., kedd 13:29

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. október 25., kedd (OS) - DK: A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulunk a fideszesített online szerencsejáték miatt

A kormány a teljes szerencsejáték-ipart Andy Vajnának adta. Mindenki másnak megtiltották a szerencsejáték-honlapok és fogadóoldalak üzemeltetését is, hogy kiiktassák a fideszes oligarcha konkurenciáját. A magyarok azonban jobban értenek az internethez, mint az Orbán-kormány, ezért eddig megkerülhető volt a tiltás. Ma ott tart a Fidesz, hogy már a bankoknak tiltaná meg, hogy kifizesse a magyarok pénzét, ha az nem Andy Vajna szerencsejáték-birodalmából származik.
Andy Vajna eddig is minden segítséget megkapott a hatalomtól: a kaszinóit nem kell online pénztárgépre költenie és áfamentessé tették neki a szerencsejátékot is. A fideszes oligarcha elől most magyarok pénzének visszatartásával takarítanák el a versenytársakat. A közpénzből megvett TV2-ből fideszes propagandaadót csináló oligarchának a Fidesz szerint jár a teljes szerencsejáték-ipar.
A Demokratikus Koalíció a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul az online szerencsejáték-ipar erőszakos fideszesítése miatt. A DK szerint a fideszes haveri kapitalizmus minden maradék versenyszabályt áthág, ha visszatartja a nem Andy Vajna kaszinójából származó pénzeket. Senkit sem lehet azért büntetni és visszatartani a pénzét, mert azt nem akarta Andy Vajna és a Fidesz zsebeibe tenni. A DK országgyűlési képviselői továbbra is bojkottálni fogják az önkény parlamentjét, nem asszisztálunk a Fidesz kirakatdemokráciájához.
Varju László
Alelnök