OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2016. október 26., szerda 11:21

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 26., szerda (OS) - A termőföld-privatizáció úgy ér véget, ahogy elkezdődött: alaptörvénysértéssel és sok hazugsággal -

        Az Alaptörvény rendelkezése szerint a nemzeti vagyon megőrzésének a követelményeit sarkalatos, tehát kétharmados törvényeknek kell meghatározni, így annak egyszerű többséggel való elfogadása alkotmányellenes. Az AB már a program indításakor is kimondta az eladásokat elrendelő kormányhatározat részbeni alkotmányellenességét.

     Az NFA törvény mellett az Országgyűlés kormánypártjai tegnap további két jogszabályt is elfogadtak a "földet a gazdagoknak" program kapcsán, amit követően Bitay Márton Örs sajtótájékoztatón súlyos valótlanságokat állítva összegezte a program tapasztalatait. Valójában a program az állami földek lenyúlását, a fideszes zöldbárók tartós helyzetbehozását és a kis és családi gazdaságok ellehetetlenítését szolgálta a vidéket eláruló Magosz asszisztálásával. Az LMP bármilyen fórumon kész állításait konkrét tényekkel alátámasztani.

Sallai R. Benedek,
az LMP országgyűlési képviselője


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.