OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2016. október 27., csütörtök 13:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. október 27., csütörtök (OS) - DK: Feljelentjük a testvére területét 186 millió forint EU-s pénzből felújító fejlesztési államtitkárt

    186 millió forint EU-s támogatást nyert el a fideszes fejlesztési államtitkárhoz ezer szállal kötődő Öko-Plan Egyesület természetfejlesztésre. A fejleszteni kívánt területet papíron kisgyerekes családoknak szánják, a valóságban azonban egy szögesdróttal és fegyveres őrökkel őrzött területről van szó, aminek ráadásul a fejlesztési államtitkár rokonának a cége a tulajdonosa.

Mengyi Roland, az EU-s pályázatok megnyeréséért kenőpénzt kérő fideszes országgyűlési képviselő csak a jéghegy csúcsa. Szabó Zsolt fejlesztési államtitkár 186 millió forintot adott a volt önkormányzati alkalmazottja által vezetett egyesületnek, hogy az felújítsa az államtitkár testvérének területét. Ez már önmagában is kimeríti a korrupciógyanút, de még csak azt sem tudjuk, hogy valóban megtörtént-e a természetfejlesztés, hiszen a fegyveres őrök még a sajtót sem engedik be a területre.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz Szabó Zsolt fideszes fejlesztési államtitkár ellen hűtlen kezelés gyanújával, bár nincsenek illúziói a Fidesz által megszállt legfőbb ügyészséggel kapcsolatban. A DK szerint a fideszes képviselők nagy tévedésben élnek, ha azt gondolják, hogy örökké mentesülni fognak a felelősségre vonás alól. A DK szerint az Orbán-rendszer bukása után minden olyan feljelentés alapját meg kell majd vizsgálni, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész utasított el.

Varju László
DK
alelnök

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.