OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető


2016. november 1., kedd 08:23

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. november 1., kedd (OS) -

    – Sok sorstársunk már nem érhette meg, de sok ezer rákbetegnek reményt ad, hogy a finanszírozás változása révén újabb onkológiai gyógyszerek válnak könnyebben elérhetővé – reagál Kalotay Gábor arra a napokban megjelent miniszteri rendeletre, amely többek között a prosztatarák, a tüdőrák vagy a melanoma kezelési lehetőségeinek szélesítésére ad módot. E gyógyszerekhez eddig csak bonyolult és időveszteséget okozó egyedi méltányossági eljárással lehetett hozzájutni.

A Gyógyulj Velünk Egyesület az elmúlt években többször kritizálta az egyedi méltányossági gyógyszer-finanszírozást. Elismerik ugyan, hogy általa az egyébként nem finanszírozott terápiákhoz is hozzájuthat a betegek egy része, viszont az eljárás időigényessége és bizonytalansága miatt mégis időhúzásnak és méltánytalannak tartják a szisztémát. Álláspontjuk szerint egy olyan automatizmust kellene bevezetni, amely nyomán az új terápiák hamarabb elérhetővé válhatnak azon betegeknek, akiknek érdemben javíthatnak az életkilátásain.

– Örülünk az előrelépésnek, ám azt szeretnénk, hogy a jövőben ne alkalmi döntéseken, netán a lobbizás sikerén múljon, mikor juthatnak hozzá a betegek a korszerűbb kezelésekhez, hanem ennek egy átlátható, követhető, pénzügyileg is felvállalható rendszere legyen Magyarországon. Egy rákbetegtől nem lehet türelmet kérni. Ha elkésünk, már csak virágot vihetünk a sírokra – jelenti ki Kalotay Gábor.

B. Papp László szóvivő
0630 261-8789
sajto@gyve.hu
www.facebook.com/egyesulet.gyogyuljvelunk

     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.