OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2016. december 12., hétfő 12:26

A Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet közleménye
    Budapest, 2016. december 12., hétfő (OS) -

    A Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület (SZVE) határozottan tiltakozik a két szervezetét érintő Nemzeti Adtavédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) eljárással szemben.

A NAIH eljárást kifogásoló számos hívői panasz nyomán az SZVE elindította saját vizsgálatát azon panaszok tekintetében, hogy a NAIH megsértette a szcientológusok alkotmányos alapjogait illetve az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának és a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának 18. cikkelyét.

"A Hatóság eljárása számos szcientológus alkotmányos alapjogát, illetve Emberi Jogát megsérti, nem is beszélve az egyházügyi törvényben foglalt jogaikról. Véleményem szerint az eljárás több egyéb ponton is jogsértő." emelte ki Dr. Szikinger István alkotmányjogász és c. egyetemi tanár.

Miközben a NAIH eljárásának jogellenes vonatkozásaiban jogorvoslatot keres, az SZVE továbbra is mindent meg fog tenni, hogy teljesítse azt – a minden vallási mozgalomra vonatkozó – egyetemes kötelességét, hogy segítsen azoknak, akik szeretnének túljutni egy válságos élethelyzeten, vagy szeretnék elérni a teljes szellemi szabadságot.

A Szcientológia Egyházak évente több mint 2 és fél millió órányi szellemi tanácsadást nyújtottak a híveknek világszerte. Az Egyház által szponzorált humanitárius kezdeményezések emberek tízmillióit érik el. Ezek terjesztik az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, illetve juttatják el a Drogmentes Világért Alapítvány az Igazság a Drogokról kampányát az emberekhez.

     Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.