OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2016. december 15., csütörtök 09:51

Az Élőlánc Magyarországért közleménye
    Budapest, 2016. december 15., csütörtök (OS) -

    Tiltakozunk Szima Judit elítélése ellen!

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárát  sikkasztás vádjával 5 év börtönbüntetésre ítélték. Az évek óta tartó ügy során 7 hónapig előzetesbe helyezték, bár kiskorú gyermekét egyedül nevelte, és  megillette volna őt a szabadlábon védekezés, vagy a házi őrizet lehetősége.
Ismerve a hatalomnak az ügy kapcsán tett megnyilvánulásait, beleértve a közvélemény tudatos félretájékoztatását is, nem hisszük el, hogy ez a per sikkasztásról szól. Meg vagyunk győződve arról, hogy ez az ítélet éppen olyan koncepciós per eredménye, mint amilyenre az ötvenes években volt példa. A hatalom ekként számol le egy számára túlságosan veszélyesnek ítélt emberrel és az általa képviselt értékrenddel.
Emlékeztetőül: a 2006-os rendőri brutalitás után éppen Szima Juditék tették világossá: a törvénytelen parancsot a rendőrnek meg kell tagadnia. Szima Judit összegyűjtötte a tisztességes rendőröket. Ez az a bűn, ami miatt most a hatalom leszámol vele. Azt, aki a törvényességért, a tisztességért kiáll, bebörtönzik, míg a valódi bűnösöket nem számoltatják el
Az Élőlánc Magyarországért szolidaritását fejezi ki a társaiért kiálló, tisztességben és helytállásban példamutató Szima Judit mellett. Felszólítjuk a Köztársasági elnököt, avatkozzon közbe. Felszólítjuk az Ügyészséget, indítson új, pártatlan vizsgálatot az ítélet ügyében.
Ahol egy ilyen embert üldöztetés ér, ott a jogállamnak vége.

2016 december 15.

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

     Kiadó: Élőlánc Magyarországért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.