OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. január 19., csütörtök 01:28

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) - Tanuljanak meg hallani! - Morvai felszólalása az Európai Parlamentben

    https://www.youtube.com/watch?v=9L0uhXJ3j5U

Az Európai Parlament új elnököt választott Antonio Tajani néppárti politikus személyében. Morvai Krisztina is őrá szavazott, különös tekintettel arra, hogy a politikus a 2006-os véres budapesti események után - egyetlen európai uniós politikusként - eljött Magyarországra és kifejezte szolidaritását a szemkilövések során megsérült, összevert emberekkel. Hasonlóképpen mellette szólt az is, hogy amikor európai uniós biztos volt, közel 300 ezer eurós "végkielégítésre" lett volna jogosult, amelyet erkölcsi okokból visszautasított. Tajani erőssége, hogy nagy támogatója a kis-és középvállalkozásoknak, amely szintén kiemelt szívügye Krisztinának. Az Európai Parlament elnöke elsősorban azért felel, hogy a parlamenti viták az eljárási rendnek megfelelően zajoljanak, nem adhatja meg a szót aszerint, hogy neki milyen saját politikai prioritásai vannak, hasonlóképpen az Európai Parlamentet külső kapcsolataiban is úgy kell képviselnie, hogy az ne a saját pártpreferenciáját tükrözze. Tajani elnöksége mellett új fejlemény, hogy Málta vette át az Unió Soros Elnökségét. Morvai Krisztina a kiemelt vitában felszólalva rámutatott: legyen Helga Stevens süketnéma képviselőtársuk elnökjelölti jelmondata a máltai elnökség jelszava is: "Lehet, hogy siket vagyok, de nagyon jó érzékem van az emberek hangjának meghallásához!".
     Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.