OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. január 19., csütörtök 11:49

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) - Bírósági ítélet bizonyítja a hortobágyi földmutyi tényét

    A Debreceni Törvényszék ítélete szerint három nyertes pályázó valótlan adatokkal jutott a Hortobágyon legelőkhöz. Mindez azt követően történt, hogy az MSZP feljelentést tett, amely vádemeléssel zárult, s most a bíróság is kimondta, hogy a nyertes pályázók tisztességtelen eszközöket használtak.

Sajnos jól látszik, hogy a magyar bűnüldöző szervek a maffiaszerű földosztogatást érdemben nem akarják kivizsgálni, mivel szerintük az ügyben a csalás bűncselekménye nem valósult meg.

Véleményünk szerint, aki valótlan adatokkal jut legelőhöz, majd annak használatakor Uniós támogatást igényel, az csalást követ el.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata önmagában megalapozná a teljes hortobágyi legelőpályázati rendszer felülvizsgálatát, új pályázat kiírását és a földmaffia felszámolását.

Az egyértelmű bizonyítékok az alábbi linkeken találhatók:
http://mszp.hu/page/download?ct=art&cid=11830&dt=atch&did=267
http://mszp.hu/page/download?ct=art&cid=12772&dt=atch&did=418

A mostani bíróság ítélet az első lépés abban a folyamatban, amelyet a 2018-as kormányváltás után következetesen végigviszünk: a csalókat, és az ügyben érintett korrupt hivatalnokokat megbüntetjük, és a legelőket a valódi állattartó családoknak, illetve vállalkozásoknak adjuk bérbe.

MSZP

Bővebb információ: Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.