2024. április 27. szombat

2017. január 19., csütörtök 16:40

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) - Berlinben piros-fehér zöld színű a Zöld Hét, Magyarország a díszvendég a Grüne Woche-n:Rendkívüli lehetőség, hogy Európa legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárán – ahol Magyarország már 45 éve jelen van - közel 400.000 látogató előtt bemutathatjuk a magyar élelmiszeripar kiválóságait – fogalmazott Fazekas Sándor a berlini Zöld Hét megnyitó sajtótájékoztatóján.

Magyarország már másodszorra lehet partnerországa a Nemzetközi Zöld Hétnek, 2010 után ismét megkaptuk azt a lehetőséget, hogy agráriumunk fejlődéséről, kiváló, minőségi, egészséges élelmiszereinkről, gasztronómiai hagyományainkról és a magyar konyha újításairól számot adjunk a világnak – mondta a nemzetközi sajtó képviselői előtt a mezőgazdasági miniszter.

Fazekas Sándor hangsúlyozta: a magyar agrárium kiemelkedő teljesítménye nélkül hazánk nem kaphatott volna ilyen rangos bemutatkozási lehetőséget Berlinben, amely egyben a magyar gazdák teljesítményének elismerése. Mezőgazdaságunk, élelmiszeriparunk nem érhetett volna el ilyen eredményeket, ha termékeink nem felelnének meg a vásárlók egyre növekvő, speciális igényeinek. 2011-ben úgy döntöttünk – talán elsőként a világon –, hogy Alaptörvényünkbe foglaljuk: a GMO köztermesztésbe vonása hazánkban tilos. Ez piaci szempontból is nagyon fontos döntés volt, hiszen fogyasztóink nem kérnek a GMO-s termékekből – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium