OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. január 19., csütörtök 16:40

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) - Berlinben piros-fehér zöld színű a Zöld Hét, Magyarország a díszvendég a Grüne Woche-n:Rendkívüli lehetőség, hogy Európa legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárán – ahol Magyarország már 45 éve jelen van - közel 400.000 látogató előtt bemutathatjuk a magyar élelmiszeripar kiválóságait – fogalmazott Fazekas Sándor a berlini Zöld Hét megnyitó sajtótájékoztatóján.

    Magyarország már másodszorra lehet partnerországa a Nemzetközi Zöld Hétnek, 2010 után ismét megkaptuk azt a lehetőséget, hogy agráriumunk fejlődéséről, kiváló, minőségi, egészséges élelmiszereinkről, gasztronómiai hagyományainkról és a magyar konyha újításairól számot adjunk a világnak – mondta a nemzetközi sajtó képviselői előtt a mezőgazdasági miniszter.

Fazekas Sándor hangsúlyozta: a magyar agrárium kiemelkedő teljesítménye nélkül hazánk nem kaphatott volna ilyen rangos bemutatkozási lehetőséget Berlinben, amely egyben a magyar gazdák teljesítményének elismerése. Mezőgazdaságunk, élelmiszeriparunk nem érhetett volna el ilyen eredményeket, ha termékeink nem felelnének meg a vásárlók egyre növekvő, speciális igényeinek. 2011-ben úgy döntöttünk – talán elsőként a világon –, hogy Alaptörvényünkbe foglaljuk: a GMO köztermesztésbe vonása hazánkban tilos. Ez piaci szempontból is nagyon fontos döntés volt, hiszen fogyasztóink nem kérnek a GMO-s termékekből – hangzott el a sajtótájékoztatón.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.