OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. január 30., hétfő 13:18

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. január 30., hétfő (OS) -

    A jogszabályi ellentmondásból és hiányosságokból fakadó megszorító jogalkalmazási gyakorlat nem egyeztethető össze a minden embert egyenlő mértékben megillető emberi méltósághoz való joggal, az egyenlő bánásmód követelményével, a fogyatékossággal élő személyek kiemelt védelmének állami kötelezettségével, továbbá nem felel meg a fogyatékossággal élők jogait rögzítő nemzetközi kötelezettségeknek sem.
Az alapvető jogok biztosa arra kérte a belügyminisztert és az emberi erőforrások miniszterét, fontolják meg a Szabálysértési törvény módosítását, valamint olyan programok, kampányok szervezését, amelyeknek elsődleges célja a hatóságok és a közszolgáltatást nyújtó szervezetek minél szélesebb körű tájékoztatása, az előítéletek és a félelmek feloldása. A belügyminiszter és a szociális ügyekért és a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egyetértett a jogszabály módosításának szükségességével és késznek mutatkoztak az együttműködésre.

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.