OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2017. január 31., kedd 09:36

A Magyar PB-Gázipari Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. január 31., kedd (OS) - Környezetkímélő és gazdaságos autózás autógázzal szmogriadó idején

    Az Egyesület egyik fő célkitűzése, hogy támogassa a környezetbarát és gazdaságos autózást kínáló törekvéseket. A jelenleg kialakult légszennyezettségi helyzet javítása érdekében minél szélesebb körben szeretnénk tájékoztatni a hazai lakosságot az autógáz (LPG) előnyeiről.

Az autógáz (LPG) az egyik legkörnyezetbarátabb országosan elérhető közlekedési hajtóanyag, használatával jelentősen javulnak a károsanyag-kibocsátási mutatók. A környezetbarát technológia kulcsa, hogy az autógáz szinte teljesen kén- és korommentes, szén-dioxid-kibocsátása az elégéskor közel 15 százalékkal kevesebb, mint a benzin esetében. A benzinmotoroknál mintegy 30 százalékkal csökken a nitrogén-oxid (NOx) mennyisége, és nem marad elégetlen szénhidrogén. A dízelmotorok esetében még nagyobb az LPG előnye, itt 90%-al kisebb az nitrogén-oxid kibocsátás, míg az elégetlen szénhidrogén 70%-al kevesebb a gázolajénál. Összességében benzinmotornál 50 százalékkal, dízelmotornál 80 százalékkal tisztább üzemet eredményez az autógáz (LPG) használata.

Az autógáz emellett rendkívül gazdaságos, 30-40 százalékkal gazdaságosabban üzemeltethető, mint benzines társai, kilométerenként kb. 9-10 forintot takaríthatunk meg. Az átalakítás motortípustól függő 150-260 ezer forintos költsége így már 20-22 ezer kilométer megtétele alatt megtérülhet.

További információ www.mpe-pbgaz.hu honlapunkon érhető el.

     Kiadó: Magyar PB-Gázipari Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.