OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. február 15., szerda 15:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 15., szerda (OS) - Azonnali megoldást az FKF-nél!

    Sztrájkot hirdetett a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 FKF-nél működő alapszervezete. Ha egy köztulajdonú vállalat dolgozói sztrájkot hirdetnek, az mindig azt jelzi, hogy a tulajdonos szerepét ellátó politikai vezetők nem hallják meg az utcán, a legalsó szinten dolgozók szavát.

Azt jelzi, hogy az adott szolgáltatást végzők munkáját, jó szándékát, tenni akarását biztosra veszik, sőt, visszaélnek vele. Cinikus és káros az a városvezetés és kormányzás, amelyik azt gondolja, hogy bármit megtehet a köztisztaságért dolgozókkal, mert ezek az emberek sem akarnak szemetes várost, mert el akarják végezni a munkájukat akkor is, ha nehéz körülmények között teszik.

Az FKF sztrájkja egyértelmű jele annak, hogy a Budapesti Városüzemeltetési Holding ötlete jelen formájában megbukott, a kormány ostoba politikájának árát pedig az utcát takarítókkal fizettetik meg. Egyszerű az összefüggés: a magyar kormány milliárdokat szór el presztízsprojektekre, Orbán Viktornak fontos nagy irodára, Várba költözésre, az így elköltött pénzt pedig a köztulajdonú cégek munkatársain is leverik.

Az élelmiszerek drágulását messziről sem követi a fizetésemelésük, lehetetlen körülmények között dolgoznak, a kockáztatott egészségüket pedig senki nem fizeti meg nekik.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.