OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. február 16., csütörtök 11:11

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. február 16., csütörtök (OS) - Stratégiai Együttműködési Megállapodást írt alá az EMMT és a KEP

    Az Európa Mozgalom Magyar Tanácsa (EMMT) és a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) február 14-én stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymás tevékenységének kölcsönös előmozdítása és közös céljaik elérése érdekében.
A dokumentumot a Magyar Tudományos Akadémia alelnöki tárgyalójában Kroó Norbert az EMMT elnöke és Czeglédi József a KEP elnöke írták alá.
Az EMMT 1990-ben lett az 1948-ban Hágában alapított Nemzetközi Európa Mozgalomnak a tagszervezete. A Magyar Tanács elnökévé 1990-ben Kosáry Domokost, az MTA akkori elnökét választották. Mandátumának lejárta után Hámori József akadémikus lett a Tanács elnöke. Jelenleg Kroó Norbert akadémikus tölti be ezt a tisztet.
A Nemzetközi Európa Mozgalom a különböző európai társadalmi szervezetek és egyesületek, valamint nemzeti Európa Mozgalmak legnagyobb civil szervezete Európában. Ma több mint 40 nemzeti civil szervezetet valamint több mint 20 társult intézményt számlál a Mozgalom.
Az EMMT tevékenységének középpontjában Magyarország európai elkötelezettségének erősítése, fejlődésének segítése áll.
Az EMMT és a KEP együttes törekvése, hogy egymást segítő együttműködés keretében közös programokat szerveznek, együttesen lépnek fel rendezvényeken, írott sajtóban és egyéb megjelenési formában.
További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.