OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. február 19., vasárnap 21:23

A Honfoglalás 2000 Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. február 19., vasárnap (OS) - HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: GYANÚS ALÁÍRÁSGYŰJTÉS

    A civil szervezet kéri az Bp.-i Olimpia Szervezőbizottságát és Tarlós főpolgármester urat, hogy ne vonják vissza elhamarkodottan a főváros pályázatát. Előbb meg kell vizsgálni: szabályos volt-e az aláírásgyűjtés. Az aláírások leadásának időpontjára  ugyanis, gyanúsan, szinte megduplázódott az aláírók száma. Az Országos Választási Bizottságnak szúrópróba szerűen meg kell keresni aláírókat, hogy meggyőződjenek: valóban ők írták-e alá az ívet? Amennyiben, akárcsak egyetlen egy személy neve, aláírása, címe, személyi száma hamisan szerepel az íven, (anélkül, hogy személyesen írta volna alá), akkor feltételezhető, hogy több is akad, s ez esetben súlyos bűncselekmény elkövetése sem zárható ki, ugyanis ez közokirat-hamisításnak minősülne. A pártoknak (és más szervezeteknek) lehetnek korábbi választásoknál felhasznált (most felhasznált) listájuk. Ha kiderülne a csalás, érvényteleníteni kell az aláírásgyűjtést az elkövetők ellen pedig büntető eljárást kell foganatosítani. Magyarország az olimpiától függetlenül, nem keveredhet ilyen helyzetbe. Nem zárható ki, hogy világraszóló botránynak nézünk elébe! Kérjük az illetékeseket, hogy súlyának megfelelően kezeljék az ügyet: a magyar nemzet hitelességéről, becsületünkről van szó!

     Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.