OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. február 20., hétfő 12:56

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) - Mintegy 100 termék átfogó vizsgálatát rendelte el a földművelésügyi miniszter

    A napokban újra nyilvánosságot kapott a NÉBIH korábban végzett vizsgálata. A hivatal munkatársai 24 féle azonos márkajelzésű élelmiszert vásároltak Magyarországon és Ausztriában is működő kereskedelmi láncok üzleteiben. A vizsgálat során kiderült, hogy a legtöbb esetben minőségbeli és összetételbeli különbségek vannak. Ezt a problémát a kormány jelezte 2015-ben, majd a közös fellépést támogatta ez ügyben a 2016. áprilisi V4 találkozón.

Az államtitkár hangsúlyozta: elsősorban nem jogi, hanem erkölcsi kérdésről van szó. A magyar emberek elvárják, hogy az érintett multinacionális cégektől egy minőségben vásárolhassanak, mint az osztrák vásárlók. Zsigó Róbert kijelentette: Nem magyarázkodást várnak, hanem korrekt és tisztességes elbánást. Az emberek nem kérnek a "kettős mércéből".

A földművelésügyi tárca minisztere Fazekas Sándor elrendelte a hazai és külföldi kiskereskedelemben kapható azonos élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát. A NÉBIH szakemberei elkezdték a termékek összehasonlító és érzékszervi analízisét. Az államtitkár leszögezte: nem engedik, hogy a magyar vásárlókat "kettős mércével" sújtsák. Magyarország kormánya továbbra is kiáll a magyar családok és vásárlók mellett. Az ügy tisztázásáig pedig ajánljuk mindenki figyelmébe a jó minőségű magyar termékeket, magyar élelmiszereket.  

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.