OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. február 20., hétfő 17:45

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) -

    Szigetvári Viktor a Kúriához fordul az Együtt aláírásgyűjtőinek akadályozása ügyében
Miután február 7-én, kedden rendőrök és közterület-felügyelők álltak az Együtt aláírásgyűjtő pultjai elé a Határ útnál, Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke kifogást nyújtott be a Fővárosi Választási Bizottsághoz. Miután az elutasította a kifogást, Szigetvári Viktor fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult. Ma a Nemzeti Választási Bizottság is elutasította Szigetvári Viktor fellebbezését.
Az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke szerint a közterület-felügyelők magatartása alkalmas arra, hogy a támogató aláírások gyűjtésének az Nsztv. 45. § (1) bekezdésében rögzített szabadságát korlátozza, mivel a sorfal már önmagában is nehezítette az aláírásgyűjtő pulthoz való eljutást, az pedig, hogy a sorfalat egyenruhás közterület-felügyelők alkották, kifejezetten azt a látszatot keltette, hogy az aláírásgyűjtő pulthoz rendészeti jellegű intézkedés miatt nem lehet odamenni.
Szigetvári Viktor szerint olyan intézkedés történt, amivel akadályozták az aláírásgyűjtést, ez pedig igenis jogsértő, ezért az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához.

Szigetvári Viktor
az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.