OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. február 27., hétfő 21:05

A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ közleménye
    Budapest, 2017. február 27., hétfő (OS) - Bérmegállapodás után nyugdíj-megállapodást!

    A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) örömmel nyugtázta a szakszervezetek eredményes munkálkodását, amelynek nyomán a munkavállalók jövedelmi viszonyaiban jelentős javulás történt az elmúlt hónapokban. Hasonló eredményt várnak a szakszervezetek és a Nyugdíjasok Országos Szövetsége együttműködésétől a nyugdíjasok jövedelemszintjének javulásában is. Erről tárgyalt a Magyar Szakszervezeti Szövetség képviseletében Kordás László elnök és a NYOSZ elnöke, Némethné Jankovics Györgyi.
A tárgyalások keretében Kordás László kifejtette, hogy a mai aktív dolgozók számára - akik jó esetben előbb-utóbb nyugdíjassá válnak - nem közömbös a nyugdíjszínvonal mértéke, de a mai nyugdíjas korú szakszervezeti tagok életminőségének alakulása sem lehet érdektelen a szakszervezetek számára. A két korosztály közös érdekét felismerve a két fél – a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló jövőbeni javaslataik összehangolása érdekében – közös javaslatok kidolgozására vállalt kötelezettséget. Megállapodtak abban, hogy a szakszervezetek szakmai bázisára, valamint a nyugdíjas szervezetek népes táborára támaszkodva alakítják ki az aztán közösen képviselt nyugdíjpolitikai javaslataikat, a politikai tényezők számára megfogalmazott ajánlásaikat.

     Kiadó: Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.