OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. február 27., hétfő 23:05

Az Arménia Népe Kulturális Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 27., hétfő (OS) - Határon átívelő rövid- és hosszú távú együttműködések kialakítása, az örmények 380 évvel ezelőtti gyergyószentmiklósi letelepedése és a település várossá válásának 110 éves évfordulójára

    Az szervezetek közötti együttműködés kitér a város fölött magasló csobothegyi római- és örmény katolikus kápolnák körüli ökumenikus tér kialakítására, ahol az OÖÖ jóvoltából egy örményországi kőkereszt kerül felállításra, amelyet az őszi esemény kezdetén zarándoklat keretében szentelnek fel. Szintén az OÖÖ jóvoltából lesznek láthatók premierként Erdélyben az Aznavour és a Musa Dagh című nagy sikerű musicalek az Urartu örmény nemzetiségű színház jóvoltából. Az együttműködés további célja a gyergyószentmiklósi örmény katolikus műemléktemplom üvegablakainak restaurálása, valamint az örmény katolikus plébánia könyvtárának szakszerű feldolgozása és digitalizálása az OÖÖ támogatásával.
 A gyergyószentmiklósi találkozó a tervezett programokon túl áttörésként tekinthető a Kárpát-medencében élő örménység összefogásában és a konstruktív párbeszédben, amelyet az Örmény Szószólói Kabinet a nemzetegyesítés szellemében nemzetiségi szinten támogat. A tárgyaló felek számára kulcsfontosságú az erdélyi magyarörmény közösségekkel való élő kapcsolat, hiszen a Kárpát-medencei örménymagyarok első otthona Erdély, ahol Európa első elismert örmény diaszpórája él.

     Kiadó: Arménia Népe Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.