2024. április 20. szombat

2017. március 7., kedd 10:32

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2017. március 7., kedd (OS) - Áder Jánoshoz írt kérés a 2017. évi államfőválasztással kapcsolatban. Az ABOSZ elnöke a köztársasági elnöknek írt levelében többek között arra utalt, hogy történelmi értékű üzenetértéke lenne annak, ha már a 2017. évi államfőválasztást is a közjog és a közerkölcs egyidejű figyelembevételével tartanák meg hazánkban. Ezt hazánk legfőbb felelős közjogi méltóságaként Áder János elnök úr példaadó személyes döntésével képes elősegíteni úgy, hogy döntése sem államfői felelősségével, sem hatáskörével nem kerülne ellentétbe, sőt, az 1990-es sajátos rendszerfordulat óta talán a legélesebb képet adó tükröt tartaná a politikai osztály, és ezen belül a mindenkori ún. kormányzó elit elé.

A levélíró a másolat megküldésével értesíti az államfőt arról is, hogy 2017. február 23-án levelet írt valamennyi országgyűlési képviselőnek abból a célból, hogy hazánknak végre valóban az Alaptörvény szerinti, azaz a nemzet egységét, és nem a pártok erőviszonyait kifejező államfője lehessen, aki a pártok természetszerű részérdekeivel szemben is a nemzet közös érdekei szerint őrködhet az államszervezet demokratikus működése felett.

Az ABOSZ elnöke tájékoztatásul megküldte valamennyi országgyűlési képviselő címére az államfőnek írt levelét.

A jelen közleményben említett dokumentumok mindegyike elérhető a következő oldalon is:
www.abosz.hu/idoszerukerdesek.html

Pós Péter