OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. március 8., szerda 13:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) - Nem kérünk a politikai agymosásból az iskolákban!

    
Bár ezt az új nemzeti alaptanterv kidolgozását bejelentő sajtótájékoztatón  "elfejtették" megemlíteni, az új dokumentum valódi célja a kormány szája íze szerinti nemzeti identitás megerősítése és a hit és erkölcstan középpontba állítása.
Szemben az oktatásirányítás szégyenlős vezetőivel, a Fidesz politikusai világosan megmondták, hogy mit akarnak. Orbán Viktor évértékelőjében arról beszélt, hogy fontos lenne, hogy az oktatási rendszerben mindenekelőtt magyarságra neveljék a gyerekeinket, Lázár János pedig így fogalmazott: "a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet, hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle."

A szándék tehát világos. Nem használható tudást akarnak adni, nyitott gondolkodásra és demokratikus értékekre akarják nevelni a fiatokat, hanem a saját bezárkózó és gyűlölködő ideológiájukat akarják a fejükbe verni, semmibe véve a családoknak azt a jogát, hogy maguk döntsék el, hogy milyen szellemben nevelik a gyereküket.

A Demokratikus Koalíció szerint a politikai agymosásra nincs szükség az oktatásban. A Sokak Magyarországa program alapján megszüntetjük a kötelező hit és erkölcstant, és politika mentes, gyermekközpontú, a használható tudásra és képességekre irányuló Nemzeti Alaptantervet vezetünk be.  Üres nacionalista szólamok és vallásoktatás helyett korszerű nyelvi és informatikai képzést biztosítunk a diákok számára az iskolákban.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke, EP képviselő


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.