OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2017. március 9., csütörtök 07:54

Az Élőlánc Magyarországért közleménye
    Budapest, 2017. március 9., csütörtök (OS) - Kegyelmet kér Szima Juditnak az Élőlánc Magyarországért párt

    2006. ősze óta kíséri figyelemmel Szima Judit főtitkár asszony - a TMRSZ - Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete vezetőjének sorsát az Élőlánc Magyarországért párt. Azokon a véres, tragikus napokon, amikor az állampolgárok védelmére hivatott rendőrök ártatlan embereket fogdostak össze Budapest utcáin, és a legkülönbözőbb módokon sértették meg emberi jogaikat – az ország hallgatásba dermedt. Szima Judit volt az egyetlen ember, aki megszólalt, és nyilvános nyilatkozatban kérte rendőr társait a törvények betartására.

Szima Juditot, aki egész életét a haza és rendőrtársai szolgálatába állította, aki a törvényesség következetes őre  – szégyenletes koholt vádakkal börtönbüntetésre ítélték.
Szima Judit kegyelmi kérelmet nyújtott be Áder János köztársasági elnökhöz – és ezzel még egy utolsó történelmi lehetőség adatott, hogy ne történjen meg ez a rettenet Magyarországon.
Az Élőlánc Magyarországért párt levélben fordult Áder János köztársasági elnökhöz arra kérve Őt,  hogy adjon helyt Szima Judit kegyelmi kérelmének.

2017. március 9.

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

     Kiadó: Élőlánc Magyarországért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.