OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. március 26., vasárnap 14:31

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. március 26., vasárnap (OS) - Orbán Viktor kormányzása alatt 78 ezer gyermeket veszített el az ország -

    Az LMP által kikért friss adatok alátámasztják azt a szomorú tényt, hogy ha a Fidesz-KDNP-n múlik, akkor Magyarország unokák nélküli ország lesz.

Az LMP adatkérésének köszönhetően kiderült, hogy a magyar gyermekek majdnem 15%-a külföldön születik már. A külföldön született gyermekek hazai anyakönyvezése vonatkozó kérelmek számának alakulásából következtethetünk erre, amely adatokat Budapest Főváros Kormányhivatala szolgáltatta az LMP-nek. 2010 óta közel 78 ezer gyermek született külföldön, amely nagyságrendileg megegyezik az éves hazai születésszámmal. Ráadásul egyre több gyermek születik külföldön, a rekordhónap a tavaly december volt, több mint 1500 anyakönyvezési kérelemmel.

Mindeközben az itthoni születésszámot tekintve a 2011-es mélyponthoz képest, amikor is alig több mint 88 ezer gyermek született Magyarországon, alig tudtunk elmozdulni. A tavalyi év adata még mindig csak 93 ezer fő. A fiatalok főként az otthonteremtés és elhelyezkedés nehézségei, valamint a dolgozói szegénység miatt nem tudják megvalósítani családalapításra vonatkozó terveiket.

Az LMP nem akar unokák nélküli országot. Ennek érdekében a fiatalok itthoni boldogulását és a külföldön élők hazatérését segítenénk az oktatás minőségi reformjával, a felsőoktatási tandíj eltörlésével, valódi béremelésekkel és a mindenkire kiterjedő bérlakás- és családpolitikával.

Kanász-Nagy Máté
az LMP ifjúsági szakszóvivője
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.