2024. április 27. szombat

2017. március 27., hétfő 10:11

Az Egyesület a Római Partért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 27., hétfő (OS) - A Római parti gát nyomvonalával  kapcsolatosan a III. kerületi ellenzéki pártok helyi népszavazást kezdeményeztek!

Ezt a kezdeményezést nem értjük és véleményünk szerint sem jogilag, sem tartalmilag nem lehet ilyen kezdeményezést a kerületben elindítani. Amúgy pedig érdekesnek találjuk, hogy hirtelen minden pártnak szívügye lett a Római , holott évtizedekig nagy ívben elkerülték a Rómaival történő foglalatoskodást.

De miről is szólna a népszavazás:

- Egyes honfitársaiknak jár teljeskörű árvízvédelem, más honfitársaiknak nem?- Egy adott nyomvonalon védett fákat ki lehet vágni, másik nyomvonalon a magról nőtt fák védendőek?
- A 44 milliárd forintos parti ingatlanvagyon maradhat árvízvédelem nélkül? Ki vállalja ezért a felelősséget? Ez már felveti a hűtlen kezelés kategóriáját is!
- A parti ingatlanok komoly része állami, közösségi tulajdonban van!
- A parton folytatódhat az árvízvédelem nélkül a Római hagyományos értékeinek a felszámolása! Kinek kellenek víz alatti csónakházak, szállodák, vállalati üdülők, sportlétesítmények, családi házak!
Belegondolt ebbe valaki vagy csak habzó szájjal szól a propaganda, hogy minek építkeztek oda! Egyszerű a válasz!
- Jogszerűen építkezett mindenki a partra engedéllyel és komoly adókat fizetve járulnak hozzá a kerületi és országos adóbevételekhez! Talán nem kellene a megsemmisítésükre törekedni!

Kiadó: Egyesület a Római Partért