OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. április 13., csütörtök 08:44

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. április 13., csütörtök (OS) - Palkovics László olyan jogi kiskapuról beszélt,amit a kormány zárt be a CEU-törvénnyel -

    Az oktatási államtitkár vagy nincs tisztában a saját minisztériuma által jegyzett törvénnyel, vagy a kormányzati megtévesztés újabb mérföldkövéhez érkeztünk. A licenciaszerződést, mint jogi kiskaput éppen a kormány zárta be, mert biztosra akart menni, hogy semmilyen módon ne működhessen tovább a CEU. Az LMP szerint ugyanakkor nem kiskapukra van szükség, hanem az alkotmányellenes törvény visszavonására. Tegnap meglett a szükséges számú aláírás az LMP által kezdeményezett alkotmánybírósági beadványhoz, így az AB elé kerül a lex CEU.

Palkovics László szerint a CEU és a Közép-európai Egyetem jelenlegi licencszerződésének kibővítésével az intézmény a nagy vihart kavart törvénymódosítás előtti módon működhet. Az államtitkár vagy nem ismeri a saját minisztériuma által jegyzett törvényt, vagy újabb kormányzati megtévesztéssel állunk szemben. Palkovics ugyanis "elfelejtette" hozzátenni, hogy ezt a jogi kiskaput éppen a kormány gáncsolta el az új törvénnyel. A törvény 7.§-a ugyanis kimondja, hogy 2017. szeptember 1-jétől megszűnik a licenciaképzés lehetősége az OECD tagállamban székhellyel rendelkező felsőoktatási intézmény számára (azaz az amerikai székhellyel rendelkező CEU számára is).
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.