OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. április 21., péntek 13:55

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. április 21., péntek (OS) - Környezettudatos korszerűsítés példaértékű összefogással

    Mintegy 350 millió forintból újult meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola az Energia-hatékony iskolák fejlesztése című program keretében. A beruházás során az intézmény fő- és udvari épületét a mai kor minőségi követelményeinek megfelelő hőszigetelő anyagokkal látták el, korszerűsítették a fűtési hálózatot, kicserélték az elavult nyílászárókat, valamint épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert alakítottak ki.

Példaértékű az az összefogás, amely lehetővé tette a környezettudatos korszerűsítést és az a kitartó, összetett és rendkívüli hozzáértést igénylő munka, amelynek köszönhetően ma itt állhatunk – hangsúlyozta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az ünnepségen.

Az államtitkár elmondta: a város vezetői az energiatakarékos rendszerek alkalmazásával nem 1-2 éves, hanem hosszú távú, megtérülő beruházást valósítanak meg. A projektnek köszönhetően évente várhatóan mintegy 18-19 millió forint megtakarítására nyílik lehetősége az intézménynek.

A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában jelenleg 48 iskola működik, 63 feladat-ellátási helyen, így az FM második legnagyobb intézményfenntartóként vesz részt a szakképzés rendszerében.

Az idei tanévben 8195 fő iratkozott be a tárca intézményeibe, amely 2,7 %-kal több tanulót jelent az előző tanévhez képest.


     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.