OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. április 23., vasárnap 11:22

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1.rész)
    Budapest, 2017. április 23., vasárnap (OS) - György-napi rendezvény Újszentgyörgyön

    A Tiszaszentimréhez tartozó Újszentgyörgyre is beköszöntött a tavasz, ahogy ezt az idei György-napi sokadalom is bizonyítja. A szokásokhoz híven országszerte különböző események teszik emlékezetessé ezt a napot – fogalmazott Fazekas Sándor, a Jász-Nagykun Szolnok megyei település szombati rendezvényén.

A földművelésügyi miniszter Újszentgyörgyön, a már nyolcadik alkalommal megrendezett György-napi sokadalom alkalmával elmondta: a néphagyomány a tavasz kezdetét Szent György napjától, április 24-étől számítja, ekkor hajtották ki a jószágokat a téli szálláshelyekről. Ez is bizonyítja, hogy vannak olyan népszokások, amelyek nem változnak, amelyek évszázadról évszázadra ugyan úgy zajlanak.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.