OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. április 24., hétfő 17:57

A Kúria közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. április 24., hétfő (OS) - A környezetvédelem jogalkalmazási tapasztalatairól tanácskoztak az Ombudsmani Hivatalban

    - Darák Péter: "Perdöntőek lehetnek a megalapozott szakértői vélemények"

A környezeti felelősségről szóló irányelv végrehajtásának uniós és hazai tapasztalatairól tartottak konferenciát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában 2017. április 24-én, Budapesten. A szakmai tanácskozáson köszöntőt mondott Darák Péter, a Kúria elnöke, Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója és Sperka Kálmán, a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesülete elnökségének tagja. Az Ombudsmani Hivatal munkatársai, a Kúria bírái, az Ügyészség, az Európai Bizottság szakértői, valamint egyetemi oktatók, a Földművelésügyi Minisztérium és hatóságok képviselői tartottak előadásokat a témában.

A Kúria elnöke megnyitó előadásában öt olyan kúriai ügyet ismertetett, amelyek a környezeti felelősség tárgykörét érintették. Darák Péter kiemelte az eljárások során készített megalapozott szakértői vélemények fontosságát, ugyanis az ítéletek döntő többsége ezekre a szakmai anyagokra támaszkodik. A legfelsőbb bírói fórum vezetője előadása végén elmondta, hogy francia kezdeményezésre a Kúria részt vesz egy Globális Környezetvédelmi Megállapodás kidolgozásában. A 150 fős környezetvédelmi szakértői hálózat célja a környezetvédelmi jogi alapelvek összegzése.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.