OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. május 3., szerda 00:54

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. május 3., szerda (OS) - A tizenötezer gyerek közül alig százan élték túl a koncentrációs tábor borzalmait. 2006-ban volt a premier majd 2010-ben a Dohány utcai zsinagógában, illetve számtalan közép-és felsőfokú intézményben adták elő. 2015 óta a szerepet Dombrádi Alina színésznő alakítja. A meglévő menedzser Vég András mellé egy másik társmenedzser is csatlakozott Rosenfeld Dániel Imre kántor személyében, aki új, friss lendületet hozott az előadások szervezésében.  Az elmúlt tizenegy évben több nagykövet, politikus, zsidó és keresztény vallási vezető is megtekintette az előadást.

    Legutoljára Dr. Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, Dr. Kunos Péter a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, Dr. Szarka Lajos történész muzeológus és többek között Rónaszékiné Keresztes Mónika egykori országgyűlési képviselő asszony, Balogh Ernő önkormányzati képviselő is részt vett az előadáson. A rendező azt is elmondta, hogy a mai fiatal generációknak ismernie kell az előző generációk tragédiáit, hogy tanuljanak belőle, de kellenek példaképek is, s azoknál nagyobb példakép, mint akik (Ady szavaival) Emberek tudtak maradni, nem is kell.
A MAZSISZEM együttműködve a Kazán István Kamaraszínházzal élén Kriszt László rendezővel, többek között az Ávinu Trióval közösen útjára indul Zsidó Kulturális Esték címmel egy olyan országosan és nemzetközileg is jegyzett programsorozat megvalósítása, amely mind a magyar, mind pedig a zsidó kultúra továbbörökítését szolgálja, és amelyre méltán büszke lehet bárki.
Kontakt. mazsiszem@yahoo.com

     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.