OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. május 3., szerda 15:45

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2017. május 3., szerda (OS) - A magyar kormány nem enged a brüsszeli nyomásnak

    
A magyar kormány folyamatos egyeztetéseket folytatott az Európai Bizottság tisztségviselőivel az érvényes magyarországi bevándorlási szabályokról. A kormány számára a legfontosabb a tranzitzóna megtartása. A tárgyalások során az Európai Bizottság tisztségviselői több ponton is kritizálták a bevándorlási szabályokat, a tranzitzóna működését és a kerítés létesítését. Ezek közül a kormány hajlandónak mutatkozott arra, hogy - a gyerekekhez hasonlóan - a fiatalkorú migránsokat, a tranzitzóna helyett Magyarországon egy őrzött, ifjúsági táborban helyezze el kérelmük elbírálásáig, amennyiben vállalják a DNS vizsgálatot, amely valós életkorúk megállapítására irányul. Az Európai Bizottság tisztségviselői számára ez a kompromisszum nem bizonyult elegendőnek. A Brüsszeli Bizottság tisztségviselői a tranzitzóna létét kifogásolják. Magyarország Kormánya a tranzitzónát minden körülmények között fent kívánja tartani, mert a tranzitzóna a kerítéssel együtt garantálja a magyar polgárok és Európa biztonságát. Mivel az említett tárgyalások eredménytelenek voltak, Magyarország Kormánya nem kíván változtatni a bevándorlásügyi szabályokon, és amennyiben a Brüsszeli Bizottság jogi eljárást indít, készen állunk a jogi vita megvívására.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.