OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2017. május 12., péntek 16:37

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2017. május 12., péntek (OS) - Feszültségkeltés – reagálás az index.hu tudósítására

    Az index.hu 2017. május 12-én 13 óra 57 perckor közzétett tudósításának szenzációhajhász címét átvéve számos médiatartalom szolgáltató arról tájékoztat, hogy áramot vezetnek a határkerítésbe, az ideiglenes biztonsági határzárba. Ezzel szemben – ami figyelmesen olvasva az index.hu tudósításából is kiderül – a valóság az, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt. A kettős határkerítéssel párhuzamosan, mintegy 10 kilométer hosszban kiépült egy helymeghatározásra alkalmas biztonságtechnikai jelzőrendszer, amely korlátozott energiájú elektromos impulzusokkal működik. A jelzőrendszer érintésvédelmi minősítése megtörtént, azt a nemzetközi minősítő a vonatkozó szabványnak megfelelően emberi élet veszélyeztetésére alkalmatlannak minősítette. A biztonságtechnikai jelzőrendszer a magyar-szerb határszakasz teljes hosszán megépül.
A jelzőrendszer kiépítése közben munkahelyi sérülések bekövetkezhettek, erről a kivitelező tud nyilatkozni. Ebben a tekintetben a rendőrséghez bejelentés nem érkezett.
    
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.