OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. május 17., szerda 09:28

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 17., szerda (OS) - Kútmérgező politikusok hazudnak reggeltől estig. Meddig tűrjük még? Régen túltettek már az öszödi böszme által több mint tíz éve, zárt körben bevallott kormányzati népbutításon, de akár az 1956 előtti hazudozókon is. Már nem csak a szokásos politikai hazudozás folyik, hanem gyomorforgató, obszcén, a köznyelvet és a közerkölcsöket is posványba taposó, általános lelki kútmérgezés. Ez még csak romlani fog a választásokig? Tűrjük tovább, vagy már elég volt a mocsokból?

    Végre fel kell vetni egy a Kormány és az Országgyűlés felé továbbítandó, vagy ottani eredmény híján akár népszavazást is megérdemlő kérdést, hogy nem érzik-e úgy hazánk legmagasabb szintű döntéshozói, hogy a közbizalom elleni bűncselekmények körét ki kellene terjeszteni a közérdekű ügyekre is, és az ilyen ügyekben folytatott gátlástalan politikusi hazudozás is büntetendő cselekedetnek minősüljön.

Egy lehetséges népszavazási kérdés (egyelőre csak mintaként):
"Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt abból a célból, hogy azoknak az országgyűlési és önkormányzati képviselőknek a választhatósági joga bűncselekmény elkövetése miatt tíz évre megvonandó legyen, akikről bíróság jogerősen megállapítja, hogy fél éven belül legalább három alkalommal közbizalmat igénylő közérdekű ügyben nyilvánosan valótlan tényt állítottak."

Nem túl szigorú elvárás, de valahol el kell kezdeni!

Sok más témakör között az egészségüggyel összefüggő kérdések is megérdemelnék a kiemelt közbizalmat igénylő, védendő körbe kerülést.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.