OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. május 22., hétfő 08:22

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) - Új kihívások Európában, Közép-Európában, KEP X. Párbeszéd Fórum az Akadémián

    Elnöki köszöntőjében Dr. Czeglédi József kiemelte, hogy lényeges napjainkban a párbeszéd, ami elősegítheti, hogy ellenfelek partnerek, barátok legyenek. Egyes kérdésekben alapvető a nemzeti konszenzus megteremtése. Megemlítette, hogy három hónappal ezelőtt stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a KEP az Európa Mozgalom Magyar Tanácsával. Külön is megköszönte az Akadémia támogatását. Dr. Tanka László elismerően nyilatkozott a 7 éve tartó együttműködésről a KEP-el, melynek eredményeképpen a mostani VII. Magyar Világtalálkozónak is kiemelt közéleti eseménye a mai. Röviden bemutatta a jelenleg folyó nagyszabású eseménysorozat kiemelkedő elemeit. Megemlítette, hogy Aranyosapáti volt a helyszíne a felekezetközi párbeszédnek, ahol különböző vallások képviselői közös békenyilatkozatot fogadtak el. Ez is megerősítette, hogy milyen fontos a dialógus, globálisan gondolkodni és lokálisan cselekedni. Dr. Kroó Norbert akadémikus történelmi áttekintése szerint Európa még sötét volt és üres, amikor Kínában már magas szintre ért a tudomány. Voltak kezdeményezései, de akkor Európa nem fogadta, ezért Kína visszazárkózott. Most mindennél jobban látható, hogy a világpolitika súlypontja nyugatról keletre és északról délre tevődik át. Ezt sokan nem realizálják. A hatvan év alatt teremtett kincset jól kell alkalmazni, hasznosítani az egész világ számára. Külön méltatta a KEP – EMMT együttműködést.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.