OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. május 22., hétfő 08:23

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) - Új kihívások Európában, Közép-Európában, KEP X. Párbeszéd Fórum az Akadémián

    Dr. Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója "A népvándorlás helyzete Európában és Magyarországon" témában tartott előadásában kifejtette, hogy Európában akut válsághelyzet van, ami hullámokat kelt, ezt érzékeljük naponta. A strukturális válsághelyzet 2015 óta tart. A német kancellár véleménye ma már az, hogy nem tarthatjuk meg az eddigi gondolkodásmódot. Ezért a magyar tabudöntögető intézkedések felé van elmozdulás, a 2 évvel ezelőttinél nagyobb nyitottság. Európa-szerte viták tapasztalhatók arról, hogy hogyan kell kezelni a migrációt. Az európai menekültügyi jogrendszer nem csökkenti, hanem növeli a nyomást. A beáramlást jutalmazza, és nem azokat, akik a szülőhelyükön akarnak boldogulni. Prof. Dr. Schöpflin György az Európai Parlament képviselője "Európa honnan – hová?" címet viselő videó üzenet formájában megtartott előadásában kijelentette, hogy az európai történelem egyedülálló. Hatására megszűnhetnek a háborúk. Az integráció azt jelenti, hogy Európa kivezethető a traumából. Ez megvalósult nyugaton, de Közép- és Kelet-Európában nem. 1989-ben azt vártuk, hogy visszakerülünk Európába, de a kivezetés a traumából sohasem valósult meg. Mély kulturális különbségek, konfliktusok mutatkoznak és megmaradnak, amíg az EU csak egyféle megoldást lát, össz-európai elképzelése nincs. Fontos lenne, hogy a nyugat odafigyeljen arra, amit mondunk.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.